Staklene boce se klasificiraju prema obliku

(1) Klasifikacija staklenih boca prema geometrijskom obliku
① Okrugle staklene boce.Presjek boce je okrugao.To je najčešće korištena vrsta boce visoke čvrstoće.
② Četvrtaste staklene boce.Presjek boce je kvadratan.Ova vrsta boca je slabija od okruglih boca i teža za izradu, pa se manje koristi.
③ Zakrivljene staklene boce.Iako je presjek okrugao, zakrivljen je po visini.Postoje dvije vrste: konkavne i konveksne, kao što su tip vaze i tip tikve.Stil je nov i vrlo popularan među korisnicima.
④ Ovalne staklene boce.Presjek je ovalan.Iako je kapacitet mali, oblik je jedinstven i sviđa se korisnicima.

(2) Razvrstavanje prema različitim namjenama
① Staklene boce za vino.Proizvodnja vina je vrlo velika, a gotovo sva se pakiraju u staklene boce, uglavnom okrugle staklene boce.
② Svakodnevno pakiranje staklenih boca.Obično se koristi za pakiranje raznih dnevnih malih roba, kao što su kozmetika, tinta, ljepilo itd. Zbog široke palete proizvoda, oblik boce i pečat također su različiti.
③ Konzervirane boce.Konzervirana hrana ima mnogo vrsta i veliku proizvodnju, tako da je to samostalna industrija.Uglavnom se koriste boce sa širokim grlom, zapremine 0,2-0,5L.
④ Medicinske staklene boce.Riječ je o staklenim bocama koje se koriste za pakiranje lijekova, uključujući smeđe boce s malim grlom na navoj i zapremine 10-200 ml, boce za infuziju kapaciteta 100-1000 ml i potpuno zatvorene ampule.
⑤ Boce s kemijskim reagensima.Koristi se za pakiranje raznih kemijskih reagensa, kapacitet je općenito 250-1200 ml, a grlo boce je uglavnom navojno ili brušeno.


Vrijeme objave: 4. lipnja 2024